Isomaltuloos on sahharoosiga sarnase magususega, kuid veidi mahedama maitsega. Seda saab kasutada suhkru asenduseks toiduainetes ja jookides. Isomaltuloos on kuumakindel, mistõttu sobib see küpsetamiseks ja toiduvalmistamiseks.
Isomaltuloos ehk palatinoos on täielikult seeditav, aeglaselt vabanev süsivesik, mis suurendab vere glükoosisisaldust aeglasemalt, madalamalt ja püsivalt.
Aeglase seedimise ja imendumise tõttu nimetatakse isomaltuloosi sageli “aeglase vabanemisega süsivesikuks”. Glükoosi aeglane vabanemine vereringesse tagab püsiva energiavarustuse pikema perioodi jooksul, mis võib olla kasulik sportlastele, füüsilise tegevusega tegelevatele isikutele või neile, kes otsivad pikaajalist energiat ilma regulaarse suhkrutarbimisega seotud kiire veresuhkru hüppeta.
Aktiivse elustiili jaoks, kiiretel j vaimselt väsitavatel tööpäevadel lisaturgutuse saamiseks ja harrastus-, amatöör- või profispordiga tegelemisel.
Isomaltuloos võimaldab tasakaalustatumat energiataset, samuti suuremat rasvapõletust energia metabolismis. Sportlased saavad isomaltuloosiga oma treeninguid ja aktiivsust toita ning toetada vastupidavust.
Isomaltuloos on süsivesik ja suhkur, mis on mittekariogeenne ja ei soodusta hammaste lagunemist. Isomaltuloos on hambasõbralik alternatiiv tavalistele suhkrutele.